Jajeczni inna niż wszystkie, przepis z książki Gordon Ramsay. Kto przyrządzi jajecznice według tego przepisu nie zrobi już innej.
składniki:
2 jajka łyżka dobrej jakości masła 2 łyżki śmietanki sól
przygotowanie:
Sekretem tej jajecznicy jest to że przygotowujemy ją na zimnej patelni&rondlu. Powoli na najmniejszej mocy cierpliwie mieszając doprowadzamy do stanu idealnego. W ten sposób przyrządzona jajecznica jest bardzo delikatna, puszysta... jest super... Jeśli jesteś bardzo związany ze swoimi ulubionymi dodatkami do jajecznicy to przygotuj je i podaj osobno.
Na zimną patelnię lub rondel dajemy łyżkę masła.
Jajka rozbijamy do miseczki.
Dodajemy łyżkę śmietanki i wstępnie mieszamy.
Zawartość miseczki przelewamy na zimna patelnie z masłem.
Palnik płytę czy co tam macie ustawiamy na minimalna moc i cały czas mieszamy.
Kiedy jajka zaczynają się ścinać patelnie zdejmujemy z ognia i dalej mieszamy,
Mieszamy cierpliwie powtarzając cykl grzania i studzenia minimum dwa razy.
Teraz nadszedł czas żeby posolić nasza jajecznicę i dodać pozostałą łyżkę śmietanki
Całość mieszamy i nasza jajecznica idealna jest gotowa.