Śledzik z marynowanymi grzybami.

 Szybki smaczny  wigilijny śledzik.

 



składniki:

śledzie z zalewy octowej
cebula
grzybki marynowane wraz z zalewą
pieprz


 przygotowanie:


Śledzie odsączamy z zalewy octowej i kroimy na mniejsze kawałki.




Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie półtalarki.




 Pokrojoną cebule przelewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia.





 
Grzybki marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę.




W miseczce układamy na przemian śledzia, grzybki, cebule  do wykorzystania składników . Każda warstwę przesypujemy  delikatnie pieprzem.



 
 
  Całość zalewamy zalewą z grzybków marynowanych.




Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 dni.

 

                                             SMACZNEGO  

Popularne posty