Krem z warzyw z wędzonym łososiem.

Super rozgrzewająca zupa krem, idealna na jesienne obiadki.




składniki:

marchew
por
seler
pietrucha
ziemniaki
cebula
imbir
papryka chili
łosoś wędzony
bulion
śmietanka 36%
liśc laurowy
pieprz czarny
sól
ziele angielski
gałka muszkatołowa

przygotowanie:

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy .


Warzywa przekładamy do garnka wraz z liściem laurowym i zielem angielskim,  zalewamy bulionem  i gotujemy aż zmiękną.


Ugotowane warzywa  traktujemy  blenderem.


Zblenderowane warzywa przecieramy przez sito.

 

Przetarte warzywa doprowadzamy do wrzenia,  doprawiamy i zabielamy śmietanką.


Podajemy posypane pietruszką z kawałkami łososia wędzonego.




                                                   Smacznego

 


Popularne posty