Galaretka drobiowa z warzywami

Galaretka drobiowa mocno warzywna.

 

składniki:

papryka konserwowa
pieczarki w occie
groszek konserwowy
oliwki zielone lub czarne
mini kolby kukurydzy
marchewka
pierś z  kurczaka
żelatyna spożywcza


wykonanie:

Wszystkie  składniki dokładnie odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczek.


Pierś z kurczaka gotujemy z naszymi ulubionymi przyprawami, studzimy i kroimy w kostkę.

 
Marchewkę gotujemy studzimy i kroimy w kostkę. ja gotowałem marchew razem z piersią z kurczaka.
 
Żelatynę  przygotowujemy zgodnie z zaleceniami producenta( jeśli chcemy galaretkę kroić w plastry  dodajemy więcej żelatyny niż w przepisie) żelatynę studzimy ciągle mieszając.


Na dno naszego  naczynia wlewamy warstwę żelatyny i czekamy aż stężeje.

.
                                           Składniki układamy warstwami .



Całość zalewamy przestudzoną żelatyną i odstawiamy do lodówki aż stężeje.


 
 Galaretkę wyjmujemy zamaczając nasz pojemnik w naczyniu z gorącą wodą  i odwracając  do góry dnem, wyjdzie w całości na bank.

                                              SMACZNEGO

Popularne posty